Jak to bylo s Prvotním hříchem…

📎and tagged

… aneb výklad jednoho Kreténa

Zajímavou (mnozí z vás by řekli alternativní) analýzu (nebo rekonstrukci, chcete-li) Prvotního hříchu předkládá Kretén K1 (to není nadávka – viz Kreténská organizace). Jak to bylo s jablkem? Co vlastně bylo zakázáno? Had nebo Satan?

V analýze se nachází i jiné, veskrze zajímavé biblické exkurzy a interpretace; ostatně autor se jimi baví i jinde (prakticky celá jeho stránka není o ničem jiném).

Názor na uvedený text si každý udělejte dle vlastního gusta a zaměření – a pokud se o něj zde podělíte, budu rád.


10 Responses to Jak to bylo s Prvotním hříchem…

  1. Avatar skilos
    skilos says:

    Až zas příště nebudeš vědět, Grejví, tak to zkus hodit do stroje »

    http://www.osel.cz/index.php?clanek=5771

    😛
    GEFM od bota Kadla

  2. Ano gravere, naprosto přesně.Náš mozek bohužel ve své důvěřivosti nepozná kdo je krypl:-O Na to jsme moc dobře vychovaní a když to rozpoznáme,tak nás to zasáhne.

  3. Avatar Bl.
    Bl. says:

    …a třeba :-))A třeba se ani vracet nemusíme. Třeba je Eden jen pěkné místo v nás (nebo nějaký stav), kde nepoužíváme striktní kategorie Dobro a Zlo. A u bran toho místo nestojí žádní andělé s plamennými meči ale hlídá ho (a dost dobře) náš mozek :-))

  4. Re: jablkoMožná ne proto, že příliš dělíme, ale že nedokážeme rozpoznat, co je dobro a co zlo. Páchání Zla ve jménu Dobra, soused, modlící se v kostele k Bohu, aby jinému chípla kráva, svaté války, prasáčtí klerikové, fanatici na všech frontách, hajzlové, osobující si právo interpretovat vůli svých božstev…Jednou se tam možná vrátíme. Ale už to nebudeme my…

  5. Avatar Bl.
    Bl. says:

    Re: jablko…a možná až moc dělíme na Dobro a Zlo, a možná právě to je naše Vyhnání z Ráje 🙂

  6. jablkoI shnilý bych od hada brala za slib, že poznám dobré i zlé a to hned.

  7. Re: A co Vy? 🙂Jako alegorii (na co?) jsem to nezkoumal a nevidím v tom nic. Pro mě je to jen zajímavost, historická kuriozita, možný úhel pohledu… Nechápu to jako věc náboženství nebo víry. Na to, abych se nad tím zamýšlel jinak, mám málo nastudováno. A navíc je to dost profláknuté téma.A stejně to jabko bylo shnilý…

  8. Avatar Bl.
    Bl. says:

    A co Vy? 🙂Když to, s tím Prvotním hříchem, vezmete jako alegorii, tak co v tom, Gravere, vidíte Vy? 🙂

  9. confiteor…No dobře, tak tedy přiznávám, že jsem vám ten článek o Prvotním hříchu podsunul jen proto, abych vás nenápadně seznámil s Kreténskou organizací :-)) (nejsem členem, ale myslím, že bych mohl kandidovat).Ale vážně, to s tím hříchem mi přišlo zajímavé 😉

  10. superZačala jsem číst Stanovy Kreténské organizace a dost jsem se zasmála. Jsem asi kreténem od narození, protože můj rodný a křestní list má pořadové číslo O a v SKO je psáno „Číslo 0 má však zvláštní účel 0. Toto číslo K1 přiděluje zvláště důležitým jedincům, nebo jedincům, ze kterých mají členové KO hrůzu“A to jsem jen na počátku čtení.