Ani graver, ani Margot…

📎and tagged

… už asi do nebe nepřijdou

Tak prej se německá paní evangelická radová ztřískala jak zákon káže (přesně řečeno zakazuje, protože madam ještě řídila). Nevím přesně, co jsou evangelíci – mám v těch sektách, údajně věřících v jednoho boha, jen každej po svým, poněkud hokej (zdravím kluky do venkůvru). Ale v článku jest psáno, že v bibli jest psáno, že oškliví setapochouvé se nebudou podílet na Božím království. Konkrétně má jít o následující hnusíky:

  • smilníci – to asi budu, ale nevím přesně, co to znamená (event. mi to někdo vysvětlete – třeba i s nějakými obrázky)
  • modláři – taky problém s definicí – asi každej, kdo se modlí k nesprávné entitě
  • cizoložníci – to jsou ti, co šoustají v cizím lůžku nebo mimo posvátný svazek manželský? (to první jsem, to druhé ne)
  • rozkošníci – tak to jsem zaručeně
  • zvrhlíci – to jsem podle některých z vás taky
  • zloději – jako kluk jsem kradl třešně z cizího stromu, tak asi taky vymalováno
  • lakomci – já jsem jen šetrnej (když jde o ostatní :-))
  • opilci – jestli je to každej, kdo chlastá nebo se někdy ožral, tak se hlásím
  • pomlouvači – de iure ne, ale vy na to máte jiný názor, že
  • vydřiduchové – to asi ne – žádnýho ducha jsem nikdy nevydřel

Takže když to spočítám, království nebude. A přitom, jak je v článku správně uvedeno, chlastal i Noe – zrytej jak záhon se kdesi válel obnažen (já jsem tedy vždy zůstal oblečen).

Madam by měla dostat na prdel za řízení v opilosti a přes držku za pokrytectví (ale to bychom museli vymlátit všechny křesťany). Ale co myslíte vy – můžou evangelíci chlastat?

Padám na trénink – později to asi ještě updatuju, protože výše uvedený výčet mých neřestí je fatálně nekompletní. Zatím něco přidejte – člověk ani kolikrát sám na všechno nepřijde…

Takže slíbený update: nutno doplnit deadly sins:

  • pýcha – tak to je ložený – jsem na sebe pyšnej a frustrace ať si řeší jinde
  • lakota, smilstvo – see above
  • závist – tady jsem čistej, ale jeden kousek asi nestačí, že?
  • hněv – nasírám se rád, ale vybírám si – raději ovšem nasírám ostatní (a v poslední době se fakt daří :-))
  • obžerství – no jejda, kdybych vyprávěl, neuvěříte
  • lenost – v tomto oboru mohu poskytovat konzultace – jsem tak línej, že se mi občas obrací metabolismus

Pořád to ale není kompletní. Některé mé špatné vlastnosti jsou tak obskurní, že pro ně současná věda nemá pojmenování. Předpokládám, že vy to zvládnete 🙂 

Otázkou zůstává, proč nás Bůh takové stvořil. Žeby k obrazu svému?


20 Responses to Ani graver, ani Margot…

  1. … a kdyby opřel, tak bych mu ho ještě ukrad a pak ho šel udat, že ho ukradl on mně. Pak bych to popřel a dělal, že vůbec nevím, co je to kolo.

  2. Avatar Radka
    Radka says:

    sakra…o tebe by si ani kolo neopřel jaký jsi vyvrhel:-))))

  3. [17]Ne – kuřáci ví, jak smrdí cigarety. Pokrytci smrdí všechny cigarety světa kromě těch jeho.btw: já cigarety nekouřím, ale tak jednou za kvartál nepohrdnu dobrým doutníčkem. A to je pak ta správná diskriminace – to rozhodí i cigaretisty. Ale taková Cohiba po dobrým jídle…

  4. Nevim,jestli spravne chapu "pokrytectvi".To je kazani o tom,jak smrdi cigara,ale pritom sam hulim?"

  5. Avatar Vivien
    Vivien says:

    No dobráa udělíš mi odpustek, nebo ten dort – to je fakt neskousnutelný extrémní projev mého egoismu? hm, neskousnutelný dort…tak teď nevím…mělo to hlavu a patu, když jsem s tím začala, ale pak se s tím něco stalo… (A.A. Milne – Medvídek Pú)

  6. Tak pozor – egoismus není hřích – tím je pouze jeho extrémní projev. Já jsem poměrně značný egoista – v přeneseném smyslu "bližší slipy nežli gatě".

  7. Avatar Vivien
    Vivien says:

    Co takový egoismus?Ona je to asi směsice všemožných výše uvedených neřádstev,že? Egoista, to já jsem. Někdy se za to stydím – třeba když přemýšlím, jestli druhému dám tu menší půlku dortu nebo žádnou. Žeby sobíhnusec?

  8. Což o to – na Toplistu je trubek :-))btw: jaký asi je ten bloggerský ráj…btw2: to shlížení na JÁ v bílém mi připomíná jedno nevydařené kumite. Ležel jsem na zemi, andělé (taky v bílém) na mne shlíželi shůry a trubky jsem slyšel taky. A takto promluvi archanděl Gabriel k nehodnému červu, plazícímu se v prachu jeho topánek: "ty vole, ty se ten kryt snad nenaučíš" 🙂

  9. BlaBlaBlaA pak vcházím JÁ, celý v bílém… Andělé shůry shlížejí na MNE za tichého šumění křídel jejich a zvuku Trubek z TopListu. A aj, slepý lid bloggerský křičí křikem převelikým. I pobořila se zeď neporozumění na místě svém. Tehdy vešli bloggeři do země zaslíbené, jeden každý proti místu kdež stál… Amen :p

  10. Avatar Bláža
    Bláža says:

    Když mluvím ve druhé osobě, myslím tím dost často na sebe, jen to nějak pokrytecky balím. Jsem pokrytec? Nechci jím být.Nemám odvahu propírat svý špinavý jádro veřejně. Ale jo, znám se k němu. Co si o mně kdo myslí, to už je mi taky dávno fuk, navíc to nezměníš. Nemůžeš chodit a přikazovat někomu, co si o tobě má myslet.

  11. "Pokrytci jen maskují svoje špinavý jádro, ale kdo by ho taky chtěl ukazovat?" – třeba já. Nedělám si iluze o tom, co a kdo jsem, ale nemám v úmyslu to před někým tajit. Kdo chce a umíto, ten se se mnou srovná. Kdo ne, musí si to přebrat sám. Nikdy mě moc nezajímalo, co si o mně kdo myslí – a na webu už vůbec ne.Špinavý jádro máme všichni. Kdo říká, že ne, špiní si ho pokrytectvím.

  12. Avatar Bláža
    Bláža says:

    Já ani vlastně neznám nikoho s andělskou povahou. Nějak ty rohy vždycky vylezou, a kopyta taky. To byla jen taková řečnická otázka. Pokrytci jen maskují svoje špinavý jádro, ale kdo by ho taky chtěl ukazovat?Sprosťáctví má milion forem. Můžeš se bránit, schovat, utéct, ale dost často z toho taky vyjdeš jako sprosťák. A pořád to někomu vysvětlovat, to přece nemůže nikoho bavit.

  13. Diversity does the business. Každý z nás je jiný a je to tak dobře. Dal-li nám bůh nepřátele a vlastnost si je dělat, dal nám i zbraně. Když budou všichni andělé, za chvíli se vytloučou. Neznám horšího člověka než andělskou povahu. Já bez antagonismů neumím žít – proto mi tak smrdí všechny ty přitakávačské onuce."Takže za přisprostlými blogy se mohou skrývat bytosti andělské?" – těžko, spíš naopak.Ostatně kdo je sprosťák? Ten kdo sprostě mluví nebo ten, kdo se sprostě chová? Nevadí mi ti, kteří sprostě mluví. Vadí mi pokrytci kteří to sami dělají a ostatním zakazují či vyčítají. Pokrytectví je na seznamu *mých* deadly sins – a ty graver neodpouští.

  14. Avatar Bláža
    Bláža says:

    Třeba nám bůh nadělil špatné vlastnosti, abychom se mohli bránit špatným vlastnostem těch druhých. ad. 6 – platí do písmeneTakže za přisprostlými blogy se mohou skrývat bytosti andělské ?:o)

  15. [4] – někteří lidé se do virtuální reality nechodí bavit nebo tam pracovat. Oni tam chodí žít – právě proto, že tam mohou být tím, čím v reálu být neumí. A když je někdo odhalí, začnou se mstít.Ale ona tam ta projekce bude vždy. Svině v reálu o sobě na webu může trvdit, že je anděl, ale vždycky se bude chovat jako svině.

  16. To je dobré :-))

  17. Avatar Bláža
    Bláža says:

    Gravere, já jsem tuhle byla označena za hnusnýho pavouka, kterého se NĚKDO štítí. Ale z nějakého důvodu mě to potěšilo. Dotyčnou znám. Rozdíl mezi virtuální a reálnou realitou je děsivý. Čím víc to sleduju, tím víc mě to deptá. O to víc, že odříznout se reálně je složitější, než odříznout se virtuálně. Seznam hříchů mě nechává chladnou. Dopouštím se jich vesele. Ale konkrétně POMLOUVAT bych nechtěla :)P.S. Tvůj update seznam mě rozesmál

  18. [1] – já se sebou umím žít. Někdy se pohádáme, ale pak se zase udobříme. Občas si lezeme i na nervy, ale vždycky zase slezeme.[2] – Někdy je horší střízlivej některý blogy číst.

  19. No, podle terminologie je smilník a cizoložník totéž:)A chlastat může každej, jen by potom neměl řídit… nebo psát blog:-DDD

  20. Ja myslim,ze je dulezity jestli jsi sam se sebou stastnej a nelezes si na nervy :)).