Tesco: zlodějem snadno a rychle

📎and tagged

… a proti své vůli

Jak to vypadá, když prodejce dělá blbce ze zákazníka, jsem v případě Tesca nejen slyšel, ale už i několikrát zažil na vlastní kůži.

Většina prodejců opatřuje své zboží bezpečnostním induktorem, který má být po zaplacení odstraněn – pokud ne, budete při průchodu detekčním rámem pískat jako na fotbale. Většina prodejců tento čip po zaplacení skutečně odstraňuje. Tesco to zřejmě nepovažuje za nezbytné, takže zákazník, který platí zboží u vnitřního standu, má většinou smůlu (u pokladen jsou asi líp poučení, protože induktory odstraňují). Já jsem se tak spálil už několikrát – naposledny dnes. Kupoval jsem digitální foťák, paměťovou kartu a brašnu. A právě v té mošničce za dvě kila byl čip, který tam prodávající pako nechalo. Písk, písk… Pane, můžete prosím jít se mnou? No, proč ne, metrosexuály já rád. V takových situacích mé empatické schopnosti gradují až na úroveň čtení myšlenek okolozevlujících: Máňo, von něco ukrad… Nikolko, pojď pryč, ten ošklivý pán je zloděj… Watch your purse, honey…

No, a protože graver má trapné situace rád a trapné lidi ještě víc, tak to otočil. Poté, co se vše vysvětlilo, jsem nelenil přidat decibelů a pomocí chytlavých frází (jednání se zákazníkem, neschopnost, média) jsem vysvětlil sekuriťákovi,do kterého tělesného otvoru si může nacpat zakoupené zboží i s celým Teskem (vypadal, že by ho to potěšilo). Asi si umíte představit, že já jsem jako kokot vypadal a on se tak tvářil :-))).

A co na to zástupce byznysu? No, co by. Vždyť ta kavka přijde zase…


8 Responses to Tesco: zlodějem snadno a rychle

  1. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    Ten prodavač mluvil o té druhé konvici , na kterou jsem měla nový záruční list na nové 2 roky a graver mi poradil, ať ji reklamuji. Nyní bojuji se satelitem. Ten se taky rozhodl, že nebude a nebude. Tak jsem navštívila prodejnu tak v červenci a prý se přijdou podívat. Nikdo nepřišel! Byla jsem tam minulý týden znova, ještě nic, záruka končí 15.2. 08. Pokud se někdo domnívá, že jsem žhavá na to, abych ty krámy reklamovala, tak to opravdu ne. Raději končím, nebudu číst ty keci.

  2. Avatar Radka
    Radka says:

    JiřiněTo měl možná pravdu, pokud neměla vyšší než zákonnou záruku. Ale to vám spíš řekne graver.Já mám tu smůlu, že se mě většinou rozpadnou boty (teda spíš synovi) do dvou tří měsíců:-( A přesvědčit obchod, že jsme je opravdu neprali, že v nich nezmokl atd atd… bývá dost náročný. Většinou jde o značkové sportovní boty, dost drahé:-((První DVD mi řachlo dokonce do půl roku, a to stálo přes 6 tisíc, taky žádnej levnej šmejd.Životní styl si z toho reklamování rozhodně nedělám, jak si píší někteří ubožáci, ale prostě za své peníze chci kvalitní zboží a když se jednou stane, že zboží klekne těsně před zárukou, nevidím důvod ho nereklamovat. Mě spíš zarazila ta chlapcova logika – zbývají čtyři dny, tak to nestihnete:-))

  3. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    Dopadne to dobře. Já jsem reklmovala 2x!! po skoro dvou letech konvici a dostala jsem vždy novou.Je tam stejná závada!! Nedají si říct, tak budu ASI reklamovat znova??!už mám třetí novou.Konvice je moc hezká, jsem docela naštvaná.Prodavač mi tvrdil, že nemám nárok reklamovat po skoro čtyřech letech!!

  4. Avatar Radka
    Radka says:

    Ještě dodatek:-)Vzhledem k duchaplným komentářům na 13.komnatě, kde jsem za tento svůj příspěvek srovnávána se zlodějem či nazývána vyžírkou si dovolím ještě dodatek.Nevidím nic špatného na tom, když někdo reklamuje nekvalitní či vůbec neprovedené služby, nebo se dožaduje vrácení peněz nebo opravy zboží za několik tisíc, které se rozsype v záruční době nebo po prvním nošení. Naopak. Kdo reklamace v těchto případech nevyužije je blbec, a pomáhá tak lumpům, kteří toto zboží prodávají nebo berou peníze za neprovedené či nekvalitní služby. Howg.

  5. Avatar Radka
    Radka says:

    Zážitek z Tesca:-(Ohledně reklamací mám hodně zkušeností a můžu se pochlubit, že zatím všechny reklamace mi vyšly. A to se můžu pochlubit např. reklamací dovolené u cestovky (vrátili 80%), reklamací DVD u výrobce, nikoliv u zkrachovalého prodejce (prachy nevrátili, ale vyměnili za kvalitnější), s pomocí institutu ve Zlíně i s vyhranejma reklamačkama obuvi. Takže nejsem žádnej zajíc a přece se podařilo pracovníku Tesca ve věku mého synka mě řádně vykolejit. Před měsícem synkovi dofungovalo DVD. Chtěli jsme koupit nové, ale naštěstí jsem si vzpomněla, že nějak kolem vánoc v 2005 jsme ho kupovali. Našla jsem paragon (zbývaly čtyři dny) a zavolala do Tesca na Vídeňské, zda mi ho přijmou do reklamace, když jsem zakoupila před dvěma lety v Tescu na Skandinávské. Ochotně sdělili, že samozřejmě. Ovšem poté, co jsem tam dorazila, odmítli ho přijmout, že musím na Skandinávskou. Vzteklá jak čert jsem sedla do auta a jela. Chlapec na reklamacích mi po zhlédnutí paragonu suše oznámil: to už nestihnete reklamovat, za čtyři dny vám končí záruka:-)))Tak mě to rozhodilo, že jsem normálně odešla!!! Doklepla mi ta blbost až v autě, takže měl smůlu a DVD mi ve finále musel přijmout. A teď jsem zvědavá, jak to dopadne.

  6. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    Byla jsem dnes ne v tescu, ale jen na nákupu Stalo se tam staré paní, že se ji protrhnul sáček s kroupy a pak se chvilku hrabala v drobných než našla ten správný obulus. Lidi se tvářili znechuceně:-O To si neuvědomují, že budou starý a neschopný v tom fofru obstát??

  7. Avatar Radka
    Radka says:

    tesco:-)Já hvízdala v tescu taky. Tedy ne já přímo, ale řvoucí synek. Bylo mu tehdá cca tři roky a taky mi ten pán v černém řekl: pojďte s náma. Bylo to kolem vánoc, nátřesk, hoňka, nervy…Prostě jsem mu vrazila synka se slovy: on hvízdá, já ne. Nashledanou. To byste nevěřil, jak rychle za mnou i se synkem v závěsu utíkal:-))

  8. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    Byla jsem v Tescu včera. Škoda, že ne dnes a v tom ve kterém kradete, chich. Výkřik “ chyťte zloděje , to jo, to by šlo:-)) Jinak jsem taky přijela naštvaná, protože TAM MAJÍ tu telku kterou chci a ne tu krávu kterou manžel minulý týden koupil, já se picnu celou noc jsem myslela na to, zdali jste si sundal ty trencle a jak vyštvat krávu z mého bytu.