Trenky dolů, gravere!

📎and tagged

Netěšte se – obrázky nebudou…

Tak mi zase jednou někdo stáhl trenky…

V rámci svého povolání jsem absolvoval bezpočet brainwashingů (no dobrá, tak tedy školení), týkajících se typologie osobností komunikačních dovedností, manipulačních technik apod. Na jednom z posledních probíhala jakási simulace krizové situace, kterou jsme měli řešit. Tým byl rozdělen do skupin a kolem strategie vznikla docela intenzívní diskuse. Ke konci představení mě lektorka odvlekla do ústraní a řekla mi: "Vy se nudíte, že? Obešel jste všechny skupiny, něco jste jim řekl, oni to akceptovali, začali podle toho jednat a vy jste šel pryč.". Chtěl jsem za ty prachy něco dostat, tak jsem přiznal barvu a zeptal jsem se lektorky, proč si myslí, že se tak chovám. Verdikt byl poněkud překvapivý: "Vy nevydržíte dlouho s někým, kdo s vámi souhlasí bez odporu, bez polemiky. Potřebujete diskusi, jakkoliv je vám nepříjemná. Máte problém rozpoznat, kdy vám ostatní přitakávají prostě proto, že máte pravdu a kdy jen proto, že tu pravdu sami neumí nalézt.".

Tvrdé, ale pravdivé. Já k životu potřebuji diskusi, pluralitu názorů, oponenty. Je to hra, je to zábava. Nemůžu existovat někde, kde si všichni vzájemně masírují genitálie ve snaze zavděčit se jeden druhému. Nejde to všude – jsou prostředí, kde je potřeba dodržovat pravidla, ať už jsou jakákoliv. Ale každý z nás si určitě dokáže vytvořit mikrokosmos, ve kterém mu bude dobře. I kdyby to měl být duprass – a to nenarážím jen na situaci na Oáze, odkud jsem byl vykopán už podruhé (a tentokrát i s banánem) a kde už zůstali jen ti (=2), kteří si (byť poněkud násilně) rozumí za každých okolností. Někdo tohle prostředí potřebuje a pokud mu to pomáhá přežít, tak to plní svůj účel.

Nuže, vítám tedy každého, kdo navštíví tuto Svatyni odpornosti, aniž by mu vadilo, že je zneužíván k pobavení Pána Chaosu.

Depositum Custodi


16 Responses to Trenky dolů, gravere!

  1. Avatar Zuzik
    Zuzik says:

    ZuzikBohužel já mám všechno poslední dobou s krátkým a měkkým :-)))

  2. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    Oprava opravy Zuzíkovi Už jsem se rozhodla „Zuzíkovi“ jsem akási zmetená a ta češtin, s i je to hezčí:-))

  3. Avatar Zuzik
    Zuzik says:

    JiřiněTo první bylo správně. ZuzikovY by to bylo, kdyby to byly ZuzikovY trencle, ale jelikož Zuzik nosí dámské krajkové erotické spodní prádlo, tak tam mělo být měkké I :-)PS:Neozývám se, protože nemám vůbec čas

  4. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    oprava, Zuzíkovy

  5. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    ZuzíkoviBála jsem se, že se něco stalo. Jsem ráda, že jste se ozvala a je-li Vám to nepříjemné tak nic:-))

  6. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    rozhodla jsem se hnedDala jsem pár otázek manželovi z dotazníku(jako prduch nemám podřízené)a on mi řekl “ budeš-li pokračovat, tak napíši Ježíškovi, ať ti nic nepřinese“!!!Tak to já raději dárky od Ježíška, než stažený trenky:-)))

  7. Jo, vzájemné hodnocení (anonymní i veřejné) jsem absolvoval taky – hodnotí vás kolegové, nadřízení a podřízení (znalci vědí: 360 stupňů).A jestli bych si stáhl trenky i sám? V pohodě. Dělám to běžně v práci i v soukromí. Je lepší, když je z vás lidem blbě (to je pak jejich problém), než kdyby o vás měli falešnou představu.

  8. Avatar Radka
    Radka says:

    8Chtěla bych se vyjádřit k otázce:jak reagovali vaši podřízení (kolegové…), když vás viděli bez trenek?Byli jsme na školení, jak jednat s podřízenými a jak je hodnotit, a psali šíleně dlouhý testy, jak jsme na tom my jako šéfové (psali jsme jak řešíme různé situace atd.) Bylo nám doporučeno, abychom ty samé testy dali podřízeným (oni budou hodnotit nás, jak co řešíme), že se budeme divit. A divili jsme se:-)))) Takže odpověď na další : stáhl byste si trenky i sám? je NE a NE a NE:-)))))

  9. back to the rackTak jestli se všichni se zvedlým kufrem už vyblinkali a přestanou strkat prst do krku sobě i mně, můžeme se vrátit zpět k mým trenkám.Firmy, pořádající tyhle školení, většinou ještě požadují zpětnou vazbu. Chtějí vyplnit takový roztomilý dotazníček:Dobrý den, my jsme ta frima, co vám stáhla trenky. Budeme vám zavázáni, když odpovíte na následující otázky:- jak jste se cítil bez trenek?- přejete si, abychom vám stahovali trenky opakovaně?- jak reagovali vaši podřízení (kolegové…), když vás viděli bez trenek?- stáhl byste si trenky i sám?- byl jste sám překvapen, když jsme odhalili, co máte pod trenkami?- byla pro vás naše cena za stažení trenek přiměřená?- chodil byste raději bez trenek?Během vyplňování dotazníku pak zavolá šéf: „měl bych pro tebe skvělý školení – stahujou se tam trenky. Kdy pojedeš?“Svou reakci zde s ohledem na některé útlocitnější povahy publikovat nebudu…

  10. Ahoj,Vidíš – nepřísluší a přesto to dělám. Nikomu nepřísluší mě obviňovat ze lži a spekulovat o mých pohnutkách – a přesto to nekomentuji a nezakládám na svém blogu posty jen k tomuto účelu.Díky za názor, ale já své kroky řídím sám, stejně jako ty a většina ostatních. Pokračujme v tom prosím každý na své cestě.

  11. Avatar Zuzik
    Zuzik says:

    GravereJestli na Oáze někteří zůstali (=2)násilně nebo ne , to Ti nepřísluší posuzovat. Já osobně jdu raději tam , tady se mi z některých příspěvků zvědá kufr. To je vše.

  12. Prosímjich, kašlete na to. Snad jsou zajímavější témata než to, že někde pár lidí pere moje špinavý trenky. Nechte je být, já už s tím nechci mít nic společného.

  13. Avatar Radka
    Radka says:

    MMTO by vám asi musela vysvětlit ona sama:-)

  14. Návrat z Marsu…Prosím, mohl by mne někdo uvést do reality, asi jsem právě přistála zpět z Marsu. Není to tak dávno, kdy na BC Jana F. žrala Graverovi z ruky, kdykoliv přičinil nějakou poznámku, osypala se blahem….a teď zjišťuji, že mu jde krvelačně po krčku. Kde nastal zlom?

  15. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    Potřebujete pravdu?? Tak jo. Jste osobnost a hlavně nejste blbec:-))Dokážete řict svoji pravdu a to dost a dost. To nutí ty lidi chodit kolem a malounko šťourat do pytle, ale jen tolik kolik ten pytel, jak se domnívají, dokáže vydržet. Lektorka ta měla pravdu!!( (Nevydal jste korunky nadarmo)Dokážete lidi sprdnout a to hned, jste trochu despota i když se domníváte, že vy néééé.Odporování je Vám dost nepříjemné, ale jak se domníváte , dokážete se povznést a máte to rád. Prdi vrdi, jste chlap, tak to je. Stáhněte trenky a uvidíte, jste chlap:-))))

  16. Avatar Radka
    Radka says:

    školení:-)Na školeních (psychologických), se toho člověk někdy dozví:-))) I to, co by o sobě raděj nevěděl.Ti psychologové opravdu vidí člověku až do žaludku:-( Ale ohledně diskuzí – já si myslím, že když mají všichni stejný názor, je diskuze víceméně k ničemu. Nikam neposune, nic jiného se nedozvíme.