Symbol rudé svobody

📎and tagged

…aneb Když tradice zvrací

Symbol zločinného, nelidského režimu, potlačujícího lidská práva a svobody, byl oficiálně povýšen na symbol svobody. Rozhodla o tom PČR (nikoliv tedy soud), podle které jde dokonce o tradiční symbol (sic!). Za dnešního společenskopolitického setupu nám asi nezbývá, než si povzdechnout s panem starostou: škoda času a peněz na předem prohrané bitvy.

Doplněním citátu tedy zastupitelstvo opravdu dosáhlo kýženého cíle – posunulo význam celého díla skutečně tím správným směrem. Vyblinkat vedle srpu a kladiva něco o opakování minulosti je opravdu počin hodný socialistické úderky.

Tak si říkám: kdyby tam místo toho „symbolu svobody“ byla svastika a u ní nějaký hodnotný nápis, zajímala by se policie o původ a původní význam tohoto symbolu v různých kulturách nebo by bylo jasně konstatováno, že je to srozumitelná reflexe na nacismus?

 


10 Responses to Symbol rudé svobody

  1. Na podobné téma i s mou ilustrací: http://polanecky.blog.idnes.cz…t2

  2. http://www.reflex.cz…-v-razi.htmlJak vidím, semlbába je v kurzu…

  3. [7]To je právě otázka, jestli by ji takto nikdo nepoznal 🙂

  4. Měl, ale to by jí nikdo nepoznal. Ani ona by se nepoznala.

  5. Neměl by být ten rusuturní otvor poněkud expandován přes celý obličej?

  6. 1Soudružka Semelová si zase ubzdila?! http://ateo.cz/i/5925/ :-i

  7. http://zpravy.idnes.cz…zpravy_alhTakže otázka z posledního odstavce článku zodpovězena.

  8. Ano, Jessie už byla vychovávána v tom, že stalin je zlo – to není její chyba. To je historický modus operandi komunistů (a nejen jich). Kdo byl včera špatný, je dnes dobrý a naopak. Nejde o to, co o kom vykládají komunisti.Rudých zmetků by bylo až moc i kdyby byl na světě jeden jedinej.

  9. Avatar radka
    radka says:

    mě dnes taky zaskočilo…nejmenovaná xy píše, že o stalinovi vykládali vlastně komunisti jak je zlej, a on asi zlej nebyl:-( mám pocit, že těch zmetků rudejch je zas nějak víc…

  10. http://zpravy.idnes.cz…domaci_kopAha, tak pardon – zločinný režim to nebyl tenkrát, ale teď. Neuvěřitelné, co si ta rudá sběř dovolí. Ještě neuvěřitelnější, že jim to dovolíme my. A ještě mnohem neuvěřitelnější, že nám společnost neumožní jim to neumožnit.