Rasisti na faře?

📎and tagged

… aneb kterak farář k bulváru přišel

Tak si náš nejdůvěryhodnější bulvár zase jednou nakálel do hrdla – katolická církev si prý "uřízla ostudu", když jakémusi cikánskému spolku vypověděla nájem. Těžkou soudit, kde je pravda – šéf toho romospolku tvrdí, že se katolocírkevníci chovali rasýsticky, farář zase, že mu cikáni neplatili. Věřil bych oběma – může to být klidně tak, že sdružení neplatilo ani to málo co mělo, protistraně došla trpělivost a řekla/udělala něco, co se holt dnes určitým cílovým skupinám říkat/dělat nesmí.

Tak copak tu tedy máme: někdo chce po někom, aby platil nájem. Jenže on ten někdo není jen tak někdo – má na své straně mocné zbraně. Vyhodili jste nás? Jste rasisti. Nebudeme ovšem spekulovat o něčem tak neprůkazném a ošklivém, jako je možnost, že jedna strana do toho byznysu šla už s vědomím, že ty zbraně existují.

Jo, boys, ona katolická církev není žádná charita – když jde o prachy, láska k bližnímu musí stranou. Ostatně v článku je uvedeno, že jinde teď musí sdružení platit tržní nájem, který je dvojnásobný, jako ten na faře. Takže dobrá vůle by byla, ne?

Korunu tomu nasadily obě strany – velebníčci se místo logického vysvětlení (které n.b. nejsou povinni prezentovat každému, kdo mává novinářskou plackou) začali modlit a spolkošéf obviňuje velebníčky, že nějaké cikánské děvenky přestaly do sdružení chodit a hned proto otěhtoněly.

A Romové prokazují sami sobě opravdu skvělou službu. I ten největší filantrop a humanista si podobný byznys příště dobře rozmyslí, aby neskončil u soudu.


5 Responses to Rasisti na faře?

  1. Avatar @Teo
    @Teo says:

    Svet neni cerno-bily, ale cerno-cerny…http://ateo.cz…ge/mgr.lakatos.jpg(to neni moje prace, prislo mailem 🙂

  2. Avatar Radka
    Radka says:

    já myslela diskuzi na iděsu:-)většinou jak je v článku cokoli tmavšího, tak je do pár minut bloklá.

  3. Jo, do té diskuse na iDnes jsem koukal jen na počet příspěvků. Číst to nebudu – asi je to standardka. Už jich je tam docela dost – že by admin držel neděli?

  4. Snad jsem toho zase tolik neřekl :-))To je úděl. Romové mě obviní z rasismu, katolíci mě nazvou neznabohem, socani modrou lůzou, pravičáci romofilem a cikánskou buznou (když jsem se zastal mladého cikánského páru, do kterého se naváželi dva cca. 16letí příslušníci vandasjugend)…Ať řeknu, co řeknu, někoho naseru. Já už jsem holt takovej – než bych držel hubu a nikoho nenasíral, raději naseru všechny.

  5. Avatar Radka
    Radka says:

    divím se, že už nezablokovali diskuzi:-)