Máme, co jsme chtěli?

📎and tagged

nebude tvář lidu jasná…

Zatímco slabší povahy diskutují o tom, zda by si komančové přece jen nezasloužili právo ovlivňovat českou politiku, kdyby se distancovali od své zločinné minulosti, KSČM prohlašuje únorový puč 1948 za ústavní a ještě drze tvrdí, že to ty lidi tak ňák sami chtěli. Oficiální stanovisko KSČM opravdu stojí za přečtení – je neuvěřitelné, co si ta sebranka dovolí. Vylezte z děr a běžte to prohlášení přečíst do nejbližší hospody – uvidíte ten samet…

Komentářů se výjimečně zdržím – už to za mě udělali jiní a další ještě udělají.


6 Responses to Máme, co jsme chtěli?

  1. a šou pokračuje…Když už se rudé tváře shodli, že na jejich minulých skutcích nebylo nic špatného, tak je logické zrušit lustrační zákony (http://zpravy.idnes.cz…domaci_adb). Nakonec je to tak ňák dyskrymynace, no né, soudruzi?No, jedou hezky. Pár let po „revoluci“ se strana znovu formuje a začíná akcelerovat. I ti největší darebáci dostanou punc čistoty. Estébáci a jiní lumpové se vrátí do nejvyšších funkcí – a to pěkně oficiálně. A lidi jim v tom ještě rádi pomůžou. Zatímco knižní vydavatelé budou trestně stíháni za vydávání životopisů nacistických bonzů, na střechách znovu zavlají rudé prapory a ulicemi zazní totalitní hesla.Je to jen na nás, na nikom jiném. Jen od nás (tedy, ode mě ne, of course) dostávají komunisté v každých volbách mandát k tomu co dělají.

  2. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    iluzeTy určitě nemám.Psala jsem to jako perličku:-))Manželův otec byl do dolů coby úspěšný podnikatel odvelen, celá rodina se přestěhovala k dolům a žije tu dodnes, zemřel v dolech v 60letech. Přišel o činžák v Olomouci za poslední peníze koupil vagon hřebíků a to taky vzali. Tak, že nic nezůstalo.Žádný iluze mi nehrozí.

  3. Nechci vám brát iluze, ale dvojice intelektuálů, která výnosy své duševní činnosti dobrovolně odevzdá státu a neméně dobrovolně se odebéře do dolů, zřejmě nebyla reprezentativním vzorkem tehdejší populace.

  4. 2Ale „lid“ nebyli jen propagandou zblblí komunisti. Právě to oblbování, „vznešená idea komunismu“, to je nebezpečný. Já jsem se taky ptala. Dědy, babičky, otce, těch co přežili doly i kriminály. Jejich vůle to rozhodně nebyla.Teď zkusit znárodňovat, taky by se tzv. „lid“ přidal. Vždycky se takoví najdou.

  5. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    "Byla to vůle lidu," Víte, že to byla opravdu asi vůle lidu. Já jsem se ptala, on lékař, profesor a.t.d, a jeho manželka profesorka strojařka. Poznali v dolech, kde se přihlásili aby pomohli republice. Říkali, že to brali naprosto vážně. Když jsem s nimi mluvila, tak sami nad tím kroutili hlavou, ona nakreslila návh nádraží v Plzni a odměnu darovala republice, dostala jen diplom.

  6. děsný…Já ale pořád tak nějak věřím, že si lidi vzpomenou na všechny ty zrůdnosti a že bude ubývat lidí, kteří řeknou „vždyť zase nebylo tak zle“…Teď jim bohužel zase stoupl hřebínek, nenápadně se dostali do pozice, že jsou takřka rozhodujícím článkem…Ale bude líp, doufám, že se dočkám toho, že budou pidistrana na okraji zákona.