O Čeksbírově růži…

📎and tagged

…aneb Tak som sa zĺakol, až sa mi Ščuce

Pan doktoř Ščuka po letech zase projevil svůj rétorický talent – a nezklamal. Cikáni už jsou prý zase Cikáni – jako před „revolucí“ (po ní nám bylo vnucováno, že jsou Romové). Jak pravil pan Čeksbír v té detektivce o klanových válkách: „nazvi růži jinak, smrdět bude stejně“ (translation by graver).

Nuže, nikoliv, pane Ščuko. Cikáni jste byli, jste a budete – bez ohledu na to, jak si sami chcete říkat a jak vehementně se toho budete domáhat. To není problém cikánů – platí to stejně pro Čechy, Inuity či Mašukulumby. Vy jste historický název svého etnika či národa sami dehonestovali a zdiskreditovali. Místo hledání nápravy ve vlastních řadách teď chcete opustit profláklý název (používání slova cikán v různých nelichotivých frázích či úslovích si zcela jistě nevymysleli rasističtí gádžové jen tak z plezíru, stejně jako nemají důvod říkat třeba „štěkáš jako hroch„) a hledat nový? Aby bylo zase co vybydlet? Jak dlouho vám vydrží romství? „Bílá většina“ vám ovšem musí baštit gádže, protože je to součást vašeho jazyka a tedy folklóru, že? Ta stejná bílá většina, která do řešení vašich problémů už desítky let cpe stovky milionů, zatímco podnikaví právníci si plní kešeně na obhajobě vašich práv plivat beztrestně na ruku, která vás živí. A cikáni sami? Vysmívají se zcela veřejně té „majoritě“, kterou bezpečně a za bílého dne terorizují, v médiích bez skrupulí deklarují své historické právo na umění okrádat ostatní, užívají dne a snahy všech zúčastněných jsou jim u prdele. Gádžo, naval prachy a moc nedržkuj – jediná přijatelná forma integrace.

Za všechny problémy ovšem může vláda, to je jasné. Která? To je fuk – asi všechny. Jedna vláda sem cikány nastěhovala, ta další je zase prokrmuje, ještě další už se jenom veze na tom voze s barevnou plachtou… Nečas je příliš slabý na řešení, říká Ščuka. Jistě – kdyby byl silnější, tak bude označen za rasýstu a stádo právníků (nejspíš s nějakým tím Ščukou v čele) je sežere za živa. Jinak to má ovšem pan Ščuka přebrané – cikání jsou nezaměstnatelní a dělají ošklivé věci, které jsou na očích. Hlavně, když víme, jak to je a kdo za to může. Pak už stačí se jen vykecávat v mediích, zatímco politici určují meze slušnosti – nekrást a hledat práci. To je ovšem možné považovat za diskriminaci – stejně jako ten porevoluční zákon, podle kterého musel být podnikatel bezúhonný (vzpomínám jak tenkrát nějaký právník – nebyl to zrovna pan Ščuka? – začal hulákat, že je to diskriminace, protože mnoho cikánů už bylo trestaných).

Jsme opravdu rasisti? Opravdu hospodskej nepustí cikána do lokálu a děžurná na ubytovnu jen proto, že nenávidí jinak slušné a platící hosty kvůli jejich rase či etniku? Je tohle příčinou obecné české averze k cikánům? Nebo je to něco jiného? Kdo za co vlastně může? Potřebuje už tahle společnost opravdu fašizoidní dutolebce, vandasí vychcánky, demošky, domobranu a násilí? Necháme posranej dvorek uklízet bandou úplavičáků? Překročili jsme už ten horizont modrého jevu, od kterého není návratu? Co bude dál?

 


6 Responses to O Čeksbírově růži…

  1. Já myslím, že by se mu Adi Schickelgruber do toho jeho novodobého byznysu ani moc nehodil. Ale zkus se zeptat 🙂

  2. hohl = mohlpodle vzoru: heil = meil 🙂

  3. 3Nezaplatil… ale za tohle by hohl: http://ateo.cz/i/5838/

  4. [1] – tím to asi nebylo. Prosrali to "ti nahoře" (ať už to byl skrz ty časy kdokoliv") – přístup bílé rasisitické lůzy byl vždycky dost jednoznačný. Takže spíž ze strachu, než kvůli klidu.[2] – jestli ti za tohle Vandas nezaplatil, tak ho nevol 🙂

  5. http://ateo.cz…s/v/vandaseses.jpg

  6. Tu pozitivní diskriminaci jsme tu prostě nějak posrali, myslím, že se to stalo proto, že jejím účelem bylo, abychom tak nějak měli klid.