Téměř neviditelné výročí…

📎and tagged

…velmi viditelného psa

Nebýt článku u Šamana, zcela jistě bych to výročí zasklil, jakkoliv je výjimečné a neuvěřitelné. Nu což, jiní odvedli práci :-).

Dnes se dožívá patnácti let Neviditelný pes – dítko Ondřeje Neffa (tedy, myšleno obrazně a virtuálně – samozřejmě nechci tvrdit, že měl Aston tenkrát nějaké bližší vztahy s fenkou). Takového věku se obvykle nedožívají ani psi (a už vůbec ne ti neviditelní), ani webové projekty. Připojme se tedy k nekonečným zástupům gratulantů a věnujme tichou vzpomínku těm časům, kdy pionýři deflorovali neposkvrněná (a tehdy nepříliš rozhlehlá) zákoutí internetu, aby po sobě zanechali svůj kousek historie.

Ondřej Neff mě jako pravověrného scifistu provází už od outlého věku a jeho díla si dávám jako zákusek dodnes. A protože jsem taky tak trochu IT crow(d), sledoval jsem se zájmem dětství, pubertu i dospělost NP. I já ho tenkrát četl na 2,4kbps modemu a komutované lince… Dnes už to není tak úplně Neffátko a bravurní kousek Lidovek s registrací k diskusi (ke kterému jsem se svého času vyjádřil dosti nelichotivě a při pohledu do diskusí na NP mě mrzí, že jsem se nemýlil) to celé možná pošoupnul někam jinam (nejen proto díky za separaci Sardenu), ale to Astonovi na zásluhách nic neubírá.

Tak tedy Neviditelnému psovi přeju, aby byl vidět ještě hodně dlouho a sám sobě přeju, aby Aston co nejdřív porodil zase něco papírového…


5 Responses to Téměř neviditelné výročí…

  1. [4]Jo, přesně to jsem myslel. Bývala to taková reálná simulace standardního českého podniku :-)Takhle nějak to tenkrát vypadalo: http://neviditelnypes.lidovky.cz

  2. Avatar pašerák
    pašerák says:

    Moby Dick býval dřív spíš glosováním poměrů v podniku, parodicky. Nyní glosuje události uplynulého týdne, už ne tak parodicky a ne tak stručně.

  3. Avatar lední brtník
    lední brtník says:

    nevím, čtu ho tak poslední 2-3 roky.zbytek psa včetně otce zakladatele je mimo můj darjeeling.

  4. To je otázka, co/kdo je dnes NP. Přiznávám, že můj výhřez se týkal hlavně Astona. Teď si nejsem jistý, ale nebýval Moby Dick dřív nějak víc parodický?

  5. Avatar lední brtník
    lední brtník says:

    psa nemusím, ale moby dicka http://neviditelnypes.lidovky.cz… oblibuji.