Vám i časům příštím…

📎and tagged

Téměř rok tomu, co Lidovky.cz zavedly povinnou registraci s nutností sdělení pravého jména a adresy a podmínkou udělení souhlasu se zpracováním osobních informací. S tímto skvělým počinem se svezl i Neviditelný pes – něco jsem o tom nadrásal tudlemo. Jak skončila ušlechtilá myšlenka očištění diskusí od obvyklých shitů se už dávno může přesvědčit každý. Faktická separace Sardenu, odchod většiny těch, kteří byli ochotni a schopni diskutovat aspoň trochu na úrovni a krystalizace militantního jádra frustrovaných blbů. Konečnou uázkou budiž Astonovo přání do nového roku a to, co s ním ctihodní registrovaní dokázali udělat.

Nu což, do časů příštích přeju Astonovi (kterého si velmi vážím), vám všem, kteří jste byli (a doufám, že budete dál) mými zábavnými průvodci světem těch mrňavých, po drátech kolujících trpajzlíků a taky sobě samému (kterého si velmi vážím) hodně štěstí, zdraví a pohody. Nic víc, protože když máte tohle, zbytek si dokážete vyrobit sami.

Take care and Justice for All…


5 Responses to Vám i časům příštím…

  1. Jistě, že záleží na tom, jaká se sejde sestava lidí. Jedna osobnost s neformální autoritou či schopný moderátor dokážou ovlivnit i ty ostatní. Na DR je jistota úrovně, netrpí se tam osobní útoky. Ale diskutovat tam taky nehodlám, na to nemám.

  2. DR nečtu a už vůbec tam nemám v úmyslu diskutovat (poskytnout své osobní údaje a ještě za možnost diskuse zaplatit je poněkud mimo mé obzory), takže nevím, jestli ta čitelnost debat (opět: nehodnotil jsem) je daná tou registrací nebo něčím jiným (ty podmínky tam byly vždycky?). Můj názor je, že záleží na osobě a osobnosti diskutéra. Zmrd a frustrát se bude chovat všude +/- stejně a je imho bláhové se domnívat, že zavedením registrace se z někoho stane gentle(wo)man nebo že zůstanou jen ti "slušní". Viz právě NP. Ti slušní nasraně odpadli a zůstaly kreatury k pohledání. No, hlavně že mají lidovky svou databázi…Záloha blogu: to je prostě jen fyzická kopie obsahu (jsou prográmky, které to udělají automaticky do x-té úrovně), následně vystavená na webu. Samozřejmě to postrádá jakoukoliv funkcionalitu, závislou na publikačním engine – tzn. nejde přidávat komentáře, v tvém případě asi heslovat, mazat apod. (i když něco by fungovat mohlo v závislosti na tom, jak je to napsané – nezkoušel jsem).

  3. Zajímavé je, že registrace a dokonce zpoplatnělá má třeba tady: http://www.denikreferendum.cz/ docela jiný efekt. Řekla bych, že je to jedna z mála debat, která se dá číst. Takže samotnou registrací to asi nebude…Mimochodem, gravere, to zakonzervování starého blogu je pěkné, jsou na to třeba nějaké vyšší znalosti, nebo by to dokázali i normální lidi, třeba já :-)?

  4. Jo jo, hlavně to zdraví. Prachy si natiskneš a jsi v pohodě. A když máš i to štěstí, nechytnou tě :-))

  5. Hm, napsal jsi v textu mou nejoblíbenější přací průpovídku, takže: "hodně štěstí, zdraví a pohody. Nic víc, protože když máte tohle, zbytek si dokážete vyrobit sami."