Mesiáš nebo pošuk?

📎and tagged

Nová doba vyžaduje nové spasitele…

Již od dob, kdy se Zeměkoule začala pomalu a váhavě otáčet, přemýšlí vyznavači obskurní nauky zvané Politika, jak se vetřít do přízně davů a získat tak prostorné koryto, u kterého mohou jako prasopsi teskně rýt a chrochtat. Naše doba však zrodila tvora, který tuto nudnou fázi politické kariéry překonal. Tvora, který je přesvědčen, že se masy budou svíjet v křečích nepřekonatelné touhy po plodech jeho gigantického ducha. Ano, správně, Pepíčku – touto bytostí nemůže být nikdo jiný, než zneuznaná zombie české politické scény Miloš Zeman. A proč, ptáte se, mí obdivovatelé a uctívači Velkého Gravera, jehož záře rozjasňuje vaše životy? Vězte tedy, že Miloš Zeman není ten, kdo bojuje na smrdutém kolbišti dějin o hlasy voličů! On je ten, kdo sám určuje podmínky pro své zvolení, přičemž (v případě, že by nějakým nedopatřením Osudu byly tyto podmínky splněny), je ochoten nevyloučit, že se chopí otěží naší malé země a vést ji dále na její cestě do rusutur. Ony šlechetné podmínky jsou následující:

1. Musí být uzákoněna přímá volba prezidenta. To je podmínka vcelku pochopitelná, neboť ani mozek, prolitý Becherovkou, nemůže zapomenout na potupný úprk Miloše Zemana zadním vchodem Strakovky, se kterým by si nezadala ni slavná scéna, popisující poslední okamžiky doktora Faustuse. Od té doby se politická situace v jeho prospěch příliš nezlepšila, takže když ty, kteří rozhodují, nelze ohnout, je nutné je změnit (jak to chce udělat, nevím – snad bude po dobu voleb chlast zadarmo a v médiích se bude mluvit sprostě).

2. Přece jenom ty lidi tak ňák nejsou všechno, takže by musel mít politickou podporu.

Simply said, jestli mě teda fakt chcete, tak bych se nechal ukecat. Ono pět let osahávat stromy v lese s jedním dokáže pěkně hnout…

Za koho by Zeman kandidoval, není jasné – žádná sekta (eh, pardon, politická strana) ho zatím asi adoptovat nehodlá. Jen ta přímá volba mě děsí – Zeman těch pět let jistě netrávil je stromofilními hrátkami a politický trh určitě zmapovaný má. Kdyby tenhle blog četlo víc než pět lidí, asi bych udělal anketu. Jenže mě ani tak nezajímá, kolik lidí by Zemana volilo, jako proč by to dělali…


21 Responses to Mesiáš nebo pošuk?

  1. Avatar graver
    graver says:

    [20]„mnozí z nás nevypadají na fotkách líp“To je fakt – někteří vypadají i hůř (taky neosobní).

  2. Avatar Jessie
    Jessie says:

    „ta fotka v článku je boží – zarudlý xicht, zasněný, vláčný výraz, žváro v klepetu…“ – kouzelný popis :-))). Ale mně připadá Zeman na té fotce velmi přitažlivý :-). Mimochodem, ehm… nechci být osobní, tak jen všeobecně – mnozí z nás nevypadají na fotkách líp :-)).

  3. … and the story goes onTak voni to s tou reinkarnací asi myslí vážně: http://zpravy.idnes.cz…domaci_mia. Nu což, shit happens.btw: ta fotka v článku je boží – zarudlý xicht, zasněný, vláčný výraz, žváro v klepetu… – fotograf snad má modrého ptáka…

  4. Avatar Jessie
    Jessie says:

    Co je dobrý politik nedokáží jednoznačně posoudit ani dějiny staletí zpětně. Pro Zemana hovoří i to, že je relativně chudý, nic si „nenahrabal“, na rozdíl od všech ostatních.

  5. btw:Znáte někdo nějakýho dobrýho politika (a proč je dobrej)?Chystám se napsat pojednání o nadpřirozených bytostech a vodník s červenou Karkulkou už netáhnou…

  6. Co je to animozita?Co je to dobrý a schopný politik?Já jsem politický (opravdu jen politický) impotent, takže se nepřu o tom, co Zeman udělal dobře nebo špatně (nevzpomínám si, že by udělal vůbec něco – důvod viz výše :-))Takže tohle neposuzuju – posuzuju to, co vidím (jako všichni ostatní) – a to je velká nařvaná huba. Nakonec, trochu „osobní“ to asi bude – vždycky jsem byl opatrnej na lidi typu „já jsem chytrej, protože ty jsi blbej“. Někdy (zřídka) jsem později poznal, že jsou třeba opravdu chytří, jen nedokážou pochopit, že v tom nejsou sami.A prezident, který se na mezinárodním fóru ke svým politickým partnerům bude chovat jako Zeman, by naši národní identitu moc nevylepšil.“že ho závistivá a neschopná sebranka nezvolila prezidentem“Tak za názorem, že ho nezvolili proto, že jsou skutečně všichni úplně blbí (= blbější než on) a jeho genialitu mu závidí, už musí být něco víc, než obdiv. Já bych navrhoval toho nechat a dát slovo někomu jinému (pokud někdo takový je :-)).

  7. Avatar Jessie
    Jessie says:

    A vůbec, když jsem četla ten název „Mesiáš nebo pošuk“, myslela jsem v první chvíli, že to bude o nějakém Adamovi, co u vás v Brně založil sektu a využíval a týral nějaké ženy. Já tedy nechápu, že se ty ženské nechají někým takovým zblbnout…:-)).Jinak pochopitelně Zeman chyby má, sám je přiznává.

  8. [12] Z mýho úhlu pohledu je Zeman spíše namyšlenej buran než schopnej politik. Takovej kecatron… 😀 Hutka vyprávěl, že se k němu Zeman po listopadu vetřel do bytu s nějakou partou. Pařili a potykali si. Pak ho potkal v době, kdy už byl premiérem. Hutka ho pozdravil „Ahoj!“. A zeman odměřeně „Dobrý den“. Tak mu Hutka připomněl, od kdy si tykají. A Zeman prej típl cigaretu a s hlavou nakřivo pravil: „To víte, lidi se scházejí a zas rozcházejí…“ Už jenom fuckt, že vygeneroval Špidlu a Grosse, kteří ho (i nás) pak podtrhli, je na palec dolů…

  9. Avatar Jessie
    Jessie says:

    Přesně tak, nemá cenu se dohadovat o animozitách. Kdyby Zeman byl opravdu jako politik špatný a neschopný a dělal zásadní chyby, byly by toho plné noviny. Místo toho se mu předhazuje becherovka, vzhled, vyjadřování (mimochodem už nikdo nezmíní, že je brilantním řečníkem) a že ho závistivá a neschopná sebranka nezvolila prezidentem.

  10. Můj blog – můj úhel pohledu. Úhly pohledu ostatních mě sice zajímají, ale jinak jsou mi vcelku u prdele. A přít se donekonečna o tom, jestli je Zeman namyšlený buran objektivně nebo jen z mého úhlu pohledu, opravdu nehodlám, neb je mi to fuk.

  11. Avatar Jessie
    Jessie says:

    To je tvůj úhel pohledu. Z mého se jedná často o velmi subjektivní ohazování.

  12. „ty tvoje články tady jsou ohazování, nebo kritika“Ani jedno, ani druhé (ani za jedno mi objekty mého zájmu nestojí) – prostě jen vyjádření mého názoru, event. popis objektivní reality. Tím to končí.

  13. Avatar Jessie
    Jessie says:

    „Pohrdám lidmi, kteří se neumí prodat jinak, než ohazováním ostatních“ – hehehe – ty tvoje články tady (skoro všechny, až na pár výjímek) jsou ohazování, nebo kritika :-))?

  14. „Ohazováním ostatních myslíš kritiku vlády“Nevšiml jsem si, že by Zeman někdy někoho kritizoval (http://cs.wikipedia.org…i/Kritika).Většina lidí mu nezazlívá to, co dělá, ale jak to dělá. Ale to už jsme tuším řešili jinde.“A někomu předhazovat mozek vypitý becherovkou a podobné věci, no promiň… „Omluva se přijímá :-))

  15. A na to se napijem!http://ateo.cz…al/pict//2.952.jpg

  16. Avatar Jessie
    Jessie says:

    Ohazováním ostatních myslíš kritiku vlády a ostatních politiků? Ale o co jiného může čestnému muži (teď nemyslím jen Zemana) v politice jít, než o nápravu něčeho špatného? On přece neprodává, netvoří umělecké dílo, nejde mu o sebe. Kdyby bylo všechno v nejlepším pořádku, žil by si svůj život. Když vidí svinstvo, tak na to důrazně a razantně ukáže. Třeba sprostě. Záleží na obsahu, že? A někomu předhazovat mozek vypitý becherovkou a podobné věci, no promiň…

  17. Hm, osobní… Přijde na to, co je ještě osobní. Pohrdám lidmi, kteří se neumí prodat jinak, než ohazováním ostatních a i těmi ostatními, kteří jim to žerou. To neber osobně – ty si jistě nemyslíš, že je Zeman jednička jen proto, že se tak chová, že?Ne, osobní to není. Poznal jsem takových lidí spoustu – Zeman je jen víc vidět. Tohle dělají i někteří obchodníci – když už na svém zboží nemůžou najít nic pozitivního, snaží se přesvědčit aspoň pomlouváním konkurence. Oni, na rozdíl od Zemana, prodávají aspoň něco…

  18. Avatar Jessie
    Jessie says:

    To by ses musel polepšit, gravere, abych se dala nachytat :-)). Ten tvůj článek je jen a jen o tvojí osobní antipatii, nic víc. Ale nezoufej, možná se najdou podobně smýšlející a můžete si sborově zaskuhrat :-)).Jo a na tiskovou mluvčí se přece nehodím, jsem tenhlencten protivnej a konfliktní typ, né :-))?

  19. http://streit.blog.idnes.cz….htmlNa tohle jsem narazil fakt jen náhodou – vůbec jsem to nehledal :-))

  20. koulovatAni ne. Kdybych to psal jen proto, abych nasral Zemanovův fanklub, vypadalo by to jinak. Takže – koule nedoletěla, bratře Žižko…Nicméně, nicvíce – občanské sdružení Přátelé Miloše Zemana, to už je opravdu síla. Ivo Benda může závistí puknout. Nabídli ti aspoň nějakou funkci? Taková tisková mluvčí by sedla :-))

  21. Avatar Jessie
    Jessie says:

    Chceš se koulovat, gravere? Já bych šla :-)).