Chléb a hry po česku

📎and tagged

aneb Chlastem a řevem za lepší zítřky!

Tak si obyčejní lidé zase jednou ožrali a naklepali držky. Ta morální stoka, která se jakýmsi nedopatřením nazývá vládou, ví moc dobře, že když už se to sere po kýblech, je potřeba stádečku něco předhodit. Za tímto účelem si vydržuje bezcharakterní tvory, jež se zovou (evidentně opět nedopatřením) Odboráři. No, a ti ve zcela autonomním režimu čas od času spískají nějakou tu demošku.

Stádo (pod vedením nejschopnějších samců) se naveze na místo, kde při významné koncentraci přiměřeně hlučných jedinců dosáhne celá taškařice mediálně zajímavých limitů. Obyčejní lidé, tato sůl naší země, se ožerou jak sovětská delegace, porvou mezi sebou o to, kdo je větší řepoň, poblijou pár nároží, roztřískají nějaký ten majetek prokletých kapitalistů a na zpáteční cestě se v autobuse ještě před usnutím pochčí a poserou. Uvědomělí tátové sebou vezmou své malé děti, aby jim ukázali, jaká elita bude zanedlouho této zemi vládnout a pěstovali v nich tak již od útlého věku ten správný názor. Průběžně je pak nezbytné vykřikovat hodnotné slogany, jako např. „za komunistů bylo líp!“ To není nadsázka – v TV news jsem vážně viděl a slyšel jakéhosi brunátného vidláka pracujícího, jak tohle řval. Tohle už snad musí být placená klaka – nevěřím, že by byl někdo tak giganticky stupidní, aby na protivládní demonstraci hulákal něco takového. A opravdu se divím, že se ho na kameru někdo nezeptal, jestli si opravdu myslí, že za komančů by se obdobná akce vůbec mohla konat.

Prostě dokonalý recept na svržení vlády. Tak, game over, můžeme jít do betle a až do další demošky si pochvalovat, jak jsme to těm gaunerům nahóře zase jednou nandali. V hokně pak místo práce třeba s ostatními soudruhy prodiskutovat politickou situaci a protože k hloubkové analýze pracovní doba nestačí, bude se pokračovat odpoledne v hospodě (na chleba housku sice podle nápisů na plakátech už nemají, ale na chlast bude vždycky), kde se zase vydatně ožereme, pob(l)ijeme a bude nám fajn. Da capo al fine. Mezitím si odskočíme do supermarketu na nějakou tu slevičku, zanadáváme si, jak je ta pravá svíčková za 80,- Kč/kg drahá, cestou zpět v trajfu přičmáráme tykadla nějakému supermanovi, který je dost odporný i bez nich a jináč zavináč.

Nakonec se začínám docela těšit, na koho tahle parta bude nadávat, až dostane, po čem se sápe – tedy socany s komunisty (hořčice a kečup zdarma, vole). Ale ono je to vcelku jasné – prostě si najdou něco/někoho jiného. Nadávat se musí – kdo si nestěžuje, není Čech. Na té socansko-bolševické vládě bude roztomilé aspoň to, že jakmile se dostanou ke korytům, budou ti špatní zase oni.

Achich ouvej, asi si taky začnu stěžovat. Nikde žádná zábava, furt jen samá hokna – jeden ani nemá čas si po chuti zademonstrovat. I ve virtuálu je nuda – Mistr Alien definitivně prohrál boj se svou psýché a už jenom organizuje revoluční buňky, o kus dál se parta wannabe intošů ukájí citacemi jiných duševních kvazigigantů v různém stádiu rozkladu… Nuda, nuda. Snad aspoň vyjde ten dnešní oběd u Billa…

Update: tak prý byla i kultura – před zraky demonstrujících se nechal demonstrativně zatknout tykadláč Smetana. „On sám už chtěl být zatčen, protože byl nezaměstnaný a chtěl, aby se začalo něco dít„. Měl bych ještě něco dodat?


11 Responses to Chléb a hry po česku

  1. Když myslíš…Hledej dál – třeba budeš mít štěstí. Zatím jsi v dobré společnosti.

  2. Avatar vittta
    vittta says:

    Relax a pobavení už dneska těžko najít dokonce i v hospodě,kamaráde.A to je kurevsky blbej výhled do budoucna.A manipulace???Ta je základem současného systému-nejen tady.Za komunistů se totiž mohlo manipulovat jak chtělo ale lidé z toho měli tak leda prdel.Jiný režim osobně neznám-ale nadšené sny o starých zlatých časech nejsou potravou pro mě.Dneska jsem po dlouhé době četl Zpovedku a myslel jsem si,že jsem se ocitl v blázinci…a ty to tady nazveš choromyslnec…Tam se podívej….I já hledám relax a pobavení-dokonce i sem jsem nakoukl…je to všude nějaké mrtvé nebo co…..Nevím proč-snad je to tím dobrým počasím.

  3. [8]Díky za názor, vittto. Pokud jde o manipulaci, vidím a chápu, že ji hledáš na každém nároží, ale zkus se od toho oprostit – málokdo mi za cílenou manipulaci stojí a stádo už zmanipulováno je jinými specialisty.Výsledkem "podobných praktik" možná bývá defenestrace, ale zcela jistě ne v naší zemi (tenkrát to byl jen takovej exces). Jinak by Mistr Alien (škoda toho konce, který vzal) už svými namakanými pažemi defenestroval aspoň starou židli.Nevím sice, kde přesně je "tam", ale myslím, že "tam" už patří jiní. Já hledám jen relax a pobavení – a to už dávno není tam, tam ani tam.

  4. Avatar vittta
    vittta says:

    Už jsem se sem musel podívat,jestli vůbec žiješ-byť tedy ve svém "jiném" světě.Při té příležitosti jsem neodolal a přečetl si názor na protivládní demonstraci.Text pravda poněkud manipulativní a poplatný určité cílové skupině ale bez myšlenky a vtipu určitě není.Koukl jsem i na neviditelného psa-tam mě velice zaujala tato komická lež v neméně komickém textu:"Politická moc má náležet lidem, které jsme si svobodně zvolili v řádných volbách. Chce snad Bohumír Dufek zpochybňovat výsledek voleb?"Tak autor jaksi zapoměl,že lidé nevolí osobnosti ale politické partaje a to díky jejich politickým programům.U "svobodné volby" by se dalo také lecos namítnout ale největší šou je ona myšlenka,že vládnou lidé(strany)které si lidé zvolili-resp.ti,kteří volební souboj vyhráli.V současné situaci tento fenomén reprezentuje "platforma" paní svaté-a jak je obvyklé-u dalších voleb si tato demokratická platforma pod úderným názvem(nejlépe protikorupčním) najde dobrotivé sponzory,kteří taktéž netouží po ničem jiném,než po zatočení s korupcí.Vlastně je to legrace,politika je fakt přímo prdel.Výsledkem podobných praktik ale bývá v naší zemi defenestrace-to není nijak špatný nápad-letícího politika ksichtem na dlažbu jeho advokát spolu s demokratickým justičním systémem těžko zachrání.Tak se měj,chlape a někdy se zase ukaž.Jsi sice protivnej jak činže ale patříš spíš "tam" .Ať se jinak daří.

  5. http://zpravy.idnes.cz…ranicni_tsTak už se té podivné stádnosti diví i za kopečkama 🙂

  6. …a ještě jeden vzoreček: http://eportal.parlamentnilisty.cz…Vskutku: elita národa, poklidně protestující a otevřeně naslouchající všem názorům.No, však oni už s námi komunisti zatočí…

  7. Nějak tomu přestávám rozumět. V Práglu 100k obyčejných lidí údajně reprezentuje "nasranou většinu", ale já slyším kolem sebe něco jiného. Když už o tom někdo píše, tak většinou takto:http://neviditelnypes.lidovky.czhttp://neviditelnypes.lidovky.cz…Výstižný dialog dvou modrých límečků, zachycený na nedělní plzničce:"Tak co, Venco, byls taky v sobotu na té demonstraci?""Né, byl sem v hokně. A voni by tam měli bejt taky."Toť vox populi.Prej už 20% "lidí" by volilo komanče. Já nevím ani o jednom (znám jednoho, kterej říká, že by volil dnešní komunisty, kdyby to nebyli ti stejní, jako tenkrát).Tak nevím – žiju na ´jiné planete já nebo oni?

  8. [1] – přiznej se, že to nejsou montáže, ale reálné záběry :-)[2] – samozřejmě je, ale my kapitalistické svině si rády dopřáváme i jiné druhy rozkoší.[3] – myslel jsem, že toto platí pro poněkud jiný režim, ve kterém je implikace práce=zábava povinností zaprodanců.

  9. Avatar Janice palice
    Janice palice says:

    V kapiltalismu pracují s radostí jenom zaprodanci, Chris 🙂

  10. Nikde žádná zábava:) Práce ti není dostatečnou radostí?;)

  11. Účastníci zájezduhttp://ateo.cz…d/demonstracka.jpg