Al Capone by tleskal

📎and tagged

…aneb Velká domů

Já jsem vždycky věděl, že ti kluci oranžoví se jako blbci jenom tváří. Legalizace desátků, jejich současná transformace v sedmdesátky (když budeme hodní) a to vše ve jménu boje proti korupci (sic!) – to už chce opravdu charakter.

ČSSD přichází se zdaněním majetku, u kterého držitel nedoloží „legální nabytí“. Co je legální nabytí, jak a kdo ho bude kontrolovat, už ovšem naši oranžoví géniové neupřesňují. Po vítězných volbách zřejmě vytvoří speciální komisi nebo aspoň neméně geniální manuál pro finanční úřady. Vybraní šlechtici s morálkou exekutorů pak budou zkoumat naše daňová přiznání a prolézat nám kvartýry, aby odborně zjistili, jestli jsme si na ty mylyjóny mohli legálně vydělat. A když oni usoudí, že ne, pěkně nám je znárodní.

Kdo nepodpoří majetková přiznání, lže, když tvrdí, že mu jde o boj proti  korupci„, huláká Dienstbier – nu což, podporu je třeba zajistit všemi prostředky a kdo má jiný názor, automaticky je korupčník nebo alespoň sprostý podezřelý. Jak souvisí zdanění majetku s korupcí, soudruzi socani už taky nevysvětlují a my jednodušší to negómeme – majetek v řádu desítek milionů asi bude generován poněkud jiným způsobem, než braním úplatků.

ČSSD nepřichází s žádným funkčním řešením. Naopak – sděluje fiškusům jasné poselství: šmelte klidně dál, ale ať nám z toho taky kápne. I když v případě zdanění těsně pod 80% se o „kapání“ asi mluvit nedá…

Ale však my těm nadutým zbohatlíkům zatneme tipec – no řekni, Máňo!

Zanedlouho už to asi nebude rudá záře jenom nad Kladnem, ale i nad Zápornem. Pomalu se přestávám divit výlupkům, kteří na webu radostně popisují, jak pomáhají okrádat své klienty, neb má pan kapitalista dle názoru plebsu už dost a musí taky (bezpracně, toseví), kápnout „chudejm“ (omluvou a vysvětlením zřejmě má být umístění na kandidátce té správné strany). Asi už ani nemá smysl se ptát Quis custodiet ipsos custodes?


22 Responses to Al Capone by tleskal

  1. Ale jak přesně to má fungovat? Tak, že se majetkového přiznání někdo lekne a začne si vydělávat poctivě (přelož: bude schopen doložit legální původ svých příjmů)? To asi ne. A je to tedy cíleno jen proti politikům (těžko zdůvodnitelnými majetky nemusí disponovat jen oranžoví soudruzi)? Politici jsou ti, kteří jsou korumpováni – zpravidla ne naopak. Ti, kteří jejich pomoc potřebují, si pak prostě najdou jiný způsob. Vždyť můžu např. komukoliv dát dar a ještě za něj zaplatit darovací daň – potud vše legální a někdo se pak může zabývat prokazováním souvislosti mezi tímto darem a náhodou schváleným zákonem nebo výsledkem tendru.Ne, nevěřím.Mimo to, pokud to projde, opravdu si neumím představit, kdo a jak bude zjišťovat legálnost nabytí majetku. Bude zákon platit retrospektivně? Bude povinnost dokazovat na straně vlastníka nebo bude platit presumpce neviny a dokazovat bude muset druhá strana?

  2. K věciNe že bych byla pro majetková přiznání, ale v současné době mi to přijde skutečně jako jeden z prostředků boje proti korupci, který by mohl přinést alespoň malý efekt. Resp. nejsem pro majetková přiznání plošně, ale na výzvu FÚ by měl být poplatník povinen doložit nabytí majetku…Z ČSSD pochází několik politiků, kteří disponují těžko zdůvodnitelnými majetky.

  3. Tak abychom pro ty oduševnělé rozpravy nezasklili jádro věci: kdybyste tedy někdo věděli o nějakém předvolebním meetingu, kde budou soudružky v rámci hesla "prsama k masám" předvádět nějaké to live strip show, dejte vědět. A jestli k tomu bude i pivo, slibuju, že o nich napíšu něco pozitivního 🙂

  4. Jestli jsem na něco zapomněl, najdeš to tady: http://graver.blokuje.cz…atu.php. Vyber si, co ti sedne, ať nemusím namáhat svůj primitivní mozek, ó hlubino myšlení.

  5. Uf, tak 129x. Vona pro něj nemá moje yntelektuální úroveň přijatelnou úroveň.Já už fakt nevím. Když uznám tvou yntelektuální převahu (o nic jiného ti imho nejde ani tady, ani jinde), přestaneš vysírat nebo tady budeš bavit pacienty? Nic proti, ale ber to jako dobrovolnou brigádu.

  6. Avatar idol
    idol says:

    Paranoia?Samozřejmě je všude přítomná. Na blozích zejména. Pro mne není na přijatelné úrovni intelektuální, ani jiná úroveň, nikoliv tvých výplodů, nýbrž tvých p. reakcí v diskuzi. Sorry. 🙂

  7. Přesně takové, jaké jsem to chtěl mít a jaké sis to vysloužil. Teď, když jsi odhalil mou pravou tvář, máš ještě nějakou motivaci mi něco sdělit nebo to raději zkusíš někde, kde na tebe budou hodnější?Vůbec nechápu, jak se se mnou tihle šlechtici ducha a mravů můžou bavit. Rve jim to mase z kostí, žaludek se jim obrací, ale nedají pokoj, dokud mi 128x nevysvětlí, co jsem zač. Jako kdybych to nevěděl…

  8. Avatar idol
    idol says:

    ad 14) Chudoba ducha a mravů, protože ….…. trapné, agresivní, konfrontační, vulgární.

  9. Tvé soukromí je mi v rusuturu, šašku. Buďto vyklop, co jsi zač a jaké praktické zkušenosti máš s výše uvedeným nebo se přestaň chovat jako jessie a nehodnoť cizí argumenty, když nemáš vlastní.Přeber si, co jsou private information. Délka tvého ptáka (if any) mě nezajímá – zajímá mě, jak a čím umíš dokázat svou konspirační teorii. Pokud o tom víš kulový, najdi si pro další diskusi sobě rovného.Jak je to mezi lidmi s "kinder stube" si řeš mezi nimi – tady jsi u gravera. Pokud se ti to nelíbí, pokračuj tudy: http://www.prdel.cz/Ježíškovy vočička, já si snad pořídím trollolapku…

  10. Avatar idol
    idol says:

    No private informationVážený příteli, laskavě nedotírej na mé soukromí /mimochodem je to mezi lidmi s "kinder stube" nevkusné a nepřístojné/ a zkus raději smysluplně argumentovat /x/. Díky za pochopení! :-)x) tedy rozumně a neagresivně

  11. V pohodě, idole, já jsem zvyklý. Obdobné shrnutí slýchávám právě od výše zmíněných – většinou místo argumentů.Co bys taky čekal od hloupého demagoga…Pro začátek bys mohl p.t. publiku prozradit, kolik ti je, kde jsi *tenkrát* byl a co jsi dělal. Abych věděl, kdože to tu zaměňuje názory za fakta…

  12. Avatar idol
    idol says:

    to graver ad 10)"Ty kecy, co tu má idol, slýchávám od dvou skupin lidí – pubescenti, citující Haló noviny a ti, kteří se *tenkrát* na tom tunelu podíleli /citace/…" Shrnuji: Demagogické a hloupé!

  13. Ještě k té úsměvné teorii, že nám republiku rozkradl kryptožid Klaus: kdo jste tenkrát byli u toho, víte, jak to vypadalo. Tunel na republiku, masívní rozkrádačka – jistě, ale kdo tady tenkrát byl? Komunisti na dobrých postech jak vládních tak korporátních a pak banda solitérních gaunerů – veksláci, řezníci, lidi kolem aut… – tak kdopak nám to tu rozkradl? Ta "privatizace" byla věc několika týdnů – aby to mohlo skončit jinak, musel by někdo dát republiku okamžitě pod kuratelu. S tím materiálem to jinak dopadnout nemohlo.A Klausův výrok o Koženém a Baťovi? Víte, kdy, proč a v jakém kontextu ho řekl?Ty kecy, co tu má idol, slýchávám od dvou skupin lidí – pubescenti, citující Haló noviny a ti, kteří se *tenkrát* na tom tunelu podíleli…

  14. [8]Tak to můžu jen tiše závidět. Jestli ti stačí k odhalení zlodějen a Klausova pravého jména jen někde žít, koukat a slyšet, měl by ses dát k FBI nebo KGB. Jestli to spíš není tak, že to, co vidíš a slyšíš od jiných, papouškuješ coby zaručená fakta.Ale mně je Klausovo pravé jméno totálně v rusuturu a spíš než co ukradl on po revoluci mě zajímá, co kradou jiní teď.Pokud se pamatuju, Klaus se o tom dost podrobně rozepisoval – kdo chce, ať si to vygooglí a konfrontuje to s tím, co slyšel od jiných. Mě Klaus jako prezident ani jako člověk nezajímá.

  15. Avatar idol
    idol says:

    to graver ad 6)… žiju v ČR a nejsem úplně hluchý a slepý, či totální guma.

  16. [5] – cirkus je to teď. Pak to bude aréna.[6] – ne, fakt ne. Jak to víš ty?

  17. Avatar idol
    idol says:

    to graver ad 3).. na Hradě máme "Tátu Zlodějů", alias Pružinského. To jsi fakt nevěděl?

  18. Cirkus bude! A ne že ne…

  19. Avatar Mod.
    Mod. says:

    No jo, tak ono bude asi záležet na vzájemných dohodách, od kdy by to mělo začít platit, musej se přece nějak domluvit, do kdy je to bez rizika;o)

  20. [1] – nikoliv, naopak. Nepoctivě (=prokazatelně nelegálně, nikoliv způsobem, který nevyhovuje soudruhům demokratům) nabytý majetek má být zabavován, odevzdáván ve prospěch budgetu (nebo přímo graverovi) a nepoctivé nabytí trestáno. Ponechat šejdířům volnou ruku, aby bylo posléze co zdanit, je sice matematicky účinný, leč poněkud nedušínovský instrument, který se n.b. obrátí právě proti těm… eh, řekněme méně nepoctivým, zatímco velké ryby to budou dělat dál jako doposud.Jinak nevím, koho myslíš "tím, který je na hradě" – tvému popisu (kterým mimochodem úspěšně zasíráš blogosféru) by konvenovalo pěkných pár výtečníků. Tak snad aby ses obrátil na svého poslance nebo rovnou na policii – oni už to přešetří :-))[2] – jak píšu výše, křišťálové poctivce to určitě nepostihne.

  21. Avatar Mod.
    Mod. says:

    Já sem zvědavá, jestli ten zákon bude mít případně i zpětnou platnost a postihne například i Srandu Grosse a další křišťálově čisté peníze.

  22. Avatar idol
    idol says:

    Nepoctivost a demokratické principyNeprokázání nabytého majetku výrazně zdanit je správné, avšak nejde o trest, nýbrž o minimum, co lze pokládat za vhodné a demokratické. Trestně stíhat nepoctivě zbohatlé, je demokratická nutnost. U nás by měla být započata trestním stíháním toho, kterého máme t. č. na Hradě. Jednak za nepoctivé osobní obohacení, jakož i rodinných příslušníků a dále za realizaci zločinného programu z dob ekonomické transformace vyjadřovanmého heslem "Potřebujeme více Kožených a žádné nové Bati". Na takto "uspěšnou" ekonomickou trandformaci státu "při zhasnutí", poctiví občané ČR doplatili, doplácejí a ještě několik generací jejich potomků bude doplácet. Za to je potřeba právě v demokracii strůjce a realizátory /viníky/ trestně stíhat!