Štop temelyn!

📎and tagged

Vracejouc se včera v noci z Vídně, pozoroval jsem rudá světla větrných elektráren, vytvářející na rakouském nebi impozantní kulisu Las Vegas. I napadlo mne při mé vrozené intelykenci, jak to vlastně je s tou zelenou rakouskou energií:

  • Rakousko kupuje od Čechů tu prokletou jadernou energii z nebezpečného Temelína.
  • Část té energie použije na roztáčení lopatek větrných elektráren (fakt si někdo myslel, že ty věci tu elektriku dělají? – to by asi nestačilo ani na ty světýlka.).
  • EUkomise vidí větrné elektrárny a sype dotace na EUkologickou výrobu elektřiny.
  • Rakousko za dotace nakoupí energii od Čechů, postaví další potěmkinoelektrárny a ze zbytku financuje aktivisty, kteří, připoutaní k různým nemovitostem, řvou "štop temelyn", dokud jim nedojdou prachy…

… da capo al fine…


3 Responses to Štop temelyn!

  1. Avatar Radka
    Radka says:

    vono to s tou ekologickou energií a dotacema je celý ňáký divný. nejlepší kšeft je mít v současné době pozemek na fotovaltičku anebo být firma, která ji provozuje. vůbec nechápu, proč fotovaltičky dotují, když samy o sobě vydělaj dost. o větrnejch ani nemluvím.

  2. "fakt si někdo myslel, že ty věci tu elektriku dělají? – to by asi nestačilo ani na ty světýlka." – tak to je dobrý, to se ti fakt povedlo :-))). (ale pravda to doufám není :))