My vám slíbíme, co vám nikdo jiný nedá…

📎and tagged

… aneb "a teď tu o Smolíčkovi, prosím"

V předvolební řeži slibuje ODS, že do roku 2017 zlikviduje rozpočtový schodek. Jsa erudován v korporátní ekonomice spíše než v makroekonomice si to překládám (ve shodě s obsahem článku) jako vyrovnaný rozpočet. Vyrovnaný rozpočet v mých představách vypadá jako rozpočet, ve kterém jsou příjmy kryty výdaji a na posledním řádečku vychází taková velká černá nulička. Takový budget každoročně tvořím pro svůj tým i já, snad to tedy s modrým fóglem vidíme stejně.

Coby pravicově smýšlející individuum (neboli modrá lůza, jak praví záTaras) tleskám ručičkami a deklaruji veřejně svou ochotu odervat si od úst nějakou tu Plzeň a bifteček výměnou za to, že se mé početné potomstvo bude muset potýkat s menším státním dluhem (přesně řečeno s jejich dluhem). Jako dobrý začátek bych viděl např. omezení mandatorních výdajů v kapitole "dávky těm, kteří sice můžou pracovat, ale proč by to, u sta vorvaňů, dělali".

Jen ten konečný majlstoun mi nějak nesedí – snad se ODSborníci spletli hned v první cifře letopočtu. Odporný posudek vydám zcela zdarma poté, co autoři tohoto challenging slibu předloží harmonogram a pár nápadů, jak na to. Korunu tomu nasadil TOPKalousek, který ve snaze být o (k)rok napřed, chce dosáhnout téhož už v r. 2016. Jak to hodlá udělat strana, jejíž členové mohou (zatím) schůzovat ve výtahu, opravdu netuším.

Tož hodně štěstí s tým pertinaxom…

btw: jak to vidím, po těchto volbách už mi Taras bude muset přestat nadávat do modré lůzy


14 Responses to My vám slíbíme, co vám nikdo jiný nedá…

  1. [13] Ty stránky znám, ale nedokážu vyvodit nějaké závěry. Hlavně asi jak se to bude vyvíjet. Jen mi to připadalo dost jiné, než různé ty straničky, co zakládají různí zoufalci i recesisté.

  2. [11]Jo, aha, ty autorský práva – já jsem trochu pomalejší (nebo jak říká Taras, blbej).Tak komunismus, jo? No, zkus to přežvejkat: http://www.ceskapiratskastrana.cz… Já mám pro recesi pochopení, ale tohle mi přijde trochu jako kdyby byl recesista doktor, kterej mě operuje.

  3. Avatar Radka
    Radka says:

    slibem nezarmoutíš:-)

  4. A safra, s článkem nic. To je tady výjímka :-)?

  5. Avatar graver[[openidhttp://graver.myopenid.com/]]
    graver[[openidhttp://graver.myopenid.com/]] says:

    [8]Ptal jsem se, co myslíš, že je komunismus – nějak mi unikla souvislost s tím článkem.

  6. Avatar graver[[openidhttp://graver.myopenid.com/]]
    graver[[openidhttp://graver.myopenid.com/]] says:

    Když jsme u toho předvolebního marastu, tak tohle je názor jakéhosi bloggera na ten šutr, co dostal Tupolánek do tykve včera v Hustopečích (jo, tam to bylo vždycky hustý – kolikrát jsem tam zamlada dostal na budku já…): http://lancik.blog.idnes.cz….htmlMožnosti:a) byl to Vox Popapuli (nepravděpodobné – útočníci nebyli místní a údajně už byli viděni i jinde)b) objednávka ČSSD (nepravděpodobné z pochopitelných důvodů)c) objednávka ODS, aby Topolo vypadal jako chudák a dalo se to hodit na socany (imho taky nepravděpodobné)tak nevím – co myslíte vy?

  7. Avatar graver[[openidhttp://graver.myopenid.com/]]
    graver[[openidhttp://graver.myopenid.com/]] says:

    Co přesně je komunismus?

  8. Tak co? Nic? Nikomu nedojde, že tohle je komunismus :-)? Já se tak těšila… 🙂

  9. Já jsem to pochopila tak, že chtějí eliminovat obohacování se na autorských dílech těmi, co s dílem samým nemají co do činění. Ale taky o tom moc nevím.

  10. Avatar graver[[openidhttp://graver.myopenid.com/]]
    graver[[openidhttp://graver.myopenid.com/]] says:

    O tom moc nevím – to jsou ti, kteří chtějí legalizovat krádeže autorských práv? To jsem rád, že mě máš tak pěkně zařazeného. Já jsem vrátil i Flintův poklad, když jsem ho vomylem našel na pustým ostrově…

  11. Hele, a co ta Pirátská strana? To by ti mohlo být blízké, ne? Myslím vážně.

  12. Avatar graver[[openidhttp://graver.myopenid.com/]]
    graver[[openidhttp://graver.myopenid.com/]] says:

    [2]No jo, tak daleko zajít nehodlám :-)). Uvědomělost je jen synonymem pro blbost – pokud ji nepraktikují všichni. Ale jako demonstrativní gesto bych mohl, ne? Jen budu muset začít až zítra.O tom, kde budou cinkat prachy, které ušetřím na té Plzni, nemám iluze. Proto ta poznámka o volbách.

  13. Znáš tu o uvědomělém občanovi, co si ušlechtile odepírá nějakou tu Plzeň a bifteček a těm co vládnou díky tomu pěkně cinká v pokladničce? A spokojeni jsou oba a jestli neumřeli… a tak dále.

  14. No jo, je to populizmus jaxviňa, o tom žádná. Jenomže když je tady takovej nepřehlédnutelnej precedens z krajských voleb: "Zrušíme poplatky ve zdravotnictví". A ono to zabralo… Rozhodující volič je totiž takovej, co volí ty, co mu víc slíbí. Čili kdo neslibuje, nemá šanci. No a kdo lže, ten krade. Takže všichni kradou. Jenomže oproti vtipu z dob bolševika: Přestože všichni kradou, nikde nic nechybí, jsme se posunuli ve vývoji dál. Přestože kradou "jenom" ti, co jsou u koryt, všude chybí všechno. :-i