Grafomani všech zemí, spojte se!

📎and tagged

Vyvrhněte svá ega!

K transformaci mých původních stránek v blog došlo hlavně proto, abych dal prostor k diskusi sobě i jiným. Pravda, v některých případech se to ukázalo být poněkud kontraproduktivním, ale svůj účel to v podstatě splnilo. Přesto mi pořád ten stav přijde poněkud unipolární – témata navrhuji já a ostatní toliko diskutují (event. si vyřizují účty s jinými, onanují pod lavicí atd.).

Takže jsem se rozhodl vyzkoušet model „kolektivizace blogu“ a umožnit ostatním zde publikovat. Důvodem je v podstatě jen moje vlastní pohodlnost a touha bavit se na cizí účet, ale to vám určitě nebude vadit.

Server umožňuje technické spoluautorství (tzn. možnost psát posty přímo), já volím pro začátek více kontrolovanou verzi. Pravidla jsou tedy následující:

1) Kdokoliv může vyzvracet svou hřivnu v podobě použitelného článku a poslat mi ji na adresu graver@centrum.cz jako plain text (žádné html, přílohy apod.).

2) Akceptován bude titulek a vlastní obsah; perex (ta část hned pod titulkem) je vyhrazen pro uvedení nicku či jména autora.

3) Ponechávám si kontrolu a rozhodné právo – tohle je pořád můj blog a jeho obsah určuji já.

4) Rezervuji si právo doplnit do vašeho textu svůj komentář – když to udělám, bude to jasně rozpoznatelné.

5) Pokud se rozhodnu váš post publikovat, zaručuji, že nebude zkreslen, krácen, vyrván z kontextu či jinak modifikován (vyjma bodu 4)).

6) Odpovídáte v plné míře za to, co vyzvracíte. Za nikoho nebudu nic žehlit ani vysvětlovat. Jsou to vaše názory, nikoliv moje, a to, že vám umožním je zde prezentovat, neznamená, že s nimi souhlasím. Tohle je zdánlivě naprosto jasné, ale zdůrazňuji to proto, že se skutečně našli tací, kteří mi dávali vinu za projevy ostatních.

7) Pouze doporučení: nebuďte individuální. Polemizujte s názory, ne s lidmi. Příspěvky typu „X má malé péro“ nebo „Y má kozy, že by mohla kojit vodníky z mostu“ jsou jistě interesantní, ale moc nás neobohatí (vaše péra a kozy nikoho nezajímají, jakkoliv si to mnozí myslíte).

8) Diskutovat je vaše právo, ne povinnost. Pokud vám něco smrdí, běžte od toho a nic nepředstírejte ani sobě, ani ostatním.

9) Osvědčení autoři mohou získat status spoluautorů blogu.

10) It’s a blog..

Pokud dodržíte výše uvedené, nehrozí vám, že budete exkomunikováni jen proto, že se nechováte dostatečně kompatibilně s ostatními (jako se to nedávno stalo mně).

Tak do toho…


25 Responses to Grafomani všech zemí, spojte se!

  1. Avatar graver[[openidhttp://graver.myopenid.com/]]
    graver[[openidhttp://graver.myopenid.com/]] says:

    [23], [24]Semlelo: řekněme spíš ovlivnilo. Já jsem v matrixu od dob Fidonetu, ale blogy a podobné sračky až posledních pár let a odborník na to nejsem. Komunity a spolky byly už "tenkrát", ale bylo nás míň, znali jsme se a bylo to jiný. Nikdo si nedovolil dělat ze sebe výrazně něco jinýho, než je.Vykopli z Oázy: nevím, už nevím. Jessie měla a má xxx webů a jak jsem se stal nepohodlným, různě mě banovala a mazala. Ona je ovšem jiná liga – jí jsem neměl potřebu ani dokazovat, že web je jen hromada sraček a když na něm graver chce něco říct/udělat, tak to taky řekne/udělá.

  2. Avatar alien
    alien says:

    Tebe vykopli z "oázy"? :)))Pak je argumentace ohledně vykopávání aliena poměrně nekorektní, heh.Je fakt, že mě nikdy nenapadlo si to spočítat, kolik Pepků Vyskočů kvůli mně nadskočilo a pomohlo mi vytvořit vlastní prostor.Obecně platí, že pozitivní a negativní osobnosti jsou prostě vykopávány, pokud si nezaloží vlastní prostor.V tomhle je můj webový prostor výjimečný, klidně nechám působit pošuky a psát ještě větší, protože ti největší blázni mají pro čtenáře zdaleka největší přínos.Koukám, že ses kdysi chtěl pokusit o něco podobného.Ale ono se zajímavými autory a texty to není tak jednoduché, tedy pokud nemáš web se standartním formulářovým oknem, pak všechny vyjednávání a průtahy najednou až šokujícím způsobem odpadají, a nikoho ani nenapadne řešit, že by si nevložil jakoukoliv blbinu, kterou považuje za filosofické vesmírné dílo.Když to vezmu za dobu, co cíleně vyhledávám kvalitní Redaktory, tak zákulisní jednání i spolupráce by byla námět na hodně zvrhlý bestseller. Ty jsi v tom docela mimo běžné normy, tedy v pohodě, heh.alien

  3. Avatar alien
    alien says:

    Všimni si, gravere, jak tebe i jiné netové sprosté prostředí postupně semlelo a oproti tomuto, kde to je celé dneska.Přečti si příspěvky tady a pak po pár letech, své i jiných, třeba té radky.Celkem smutné, když se nad tím zamyslíš.I proto tak nekompromisně v kokonu chráním jeho slušnou adminsky regulovanou část. Lidi neslušný prostor semílá a mezi prasaty se každý ušpiní, i původně slušní.alien

  4. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    e,e,e,e,Už jsem měla tu čest, NEEEEE nechci

  5. Avatar Vladimír 2
    Vladimír 2 says:

    Propadlé vízum[18]Alespoň máte naději že se dostanete do http://www.13komnata.estranky.cz… a potom dokoncetřeba i na sagithttp://www.sagit.cz…ssageID=72690

  6. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    18Co chodili, oni chtěli obsluhu a servis:-))hajzli jedni:-))

  7. Avatar Radka
    Radka says:

    18A čekal jste snad něco jiného?:-)Vám je aspoň ponechána svéprávnost (zatím…:-).

  8. [9]Update: tak už nejen propadlé vízum. Je to žlutý, loupe se to a žerou to opice… To jsem dopadl – jak ta paní na Žižkově, co měla 7 klíčů od hajzlu a stejně se posrala.Otevřel si hospodu u silnice na Písek. Ale chodili mu tam lidi…

  9. Jo, je to na nic – počítá to každý reload. Je o tom i zmínka ve faq. Když nebudete mít co dělat, můžete se proklikat, kam budete chtít. Mám ještě další počítadlo an toplistu.

  10. Avatar Radka
    Radka says:

    15Jááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Chtěla jsem si to zkopírovat, ale vylezlo mi z toho jen Jste čumil č. . To číslo zkopírovat nejde:-(((( Ale stejně je to divný počitadlo, když sem vlezu, tak při každým otevření příspěvku mě to napočte jako novýho čumila:-))

  11. odměna: nebude – nemůžu jednoduše zjistit, kdo to byl.Jiřina – příspěvky: co přesně nefunguje? Když se vám podařilo odeslat [10], tak by to mělo fungit. Mail jsem dostal, ale zkuste ho vložit jako komentář k tomu tématu o Nohavicovi.

  12. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    10000 čumilJó, to by bylo dobrý:-)))

  13. Avatar Radka
    Radka says:

    Zuzikovi:Vydejchat jsem musela překvapení:-))BTW:Gravere, tak vyhlásil jste odměnu tomu 10000 čumilovi???:-)

  14. Avatar Zuzik
    Zuzik says:

    add 5Gravere, pravidla jsi stanovil. Těším se na nová témata, doufám, že jich bude dost. Pokud mě napadne něco opravdu Ynteligentního, tak taky něco pošlu 🙂 hodně zdaru !

  15. Avatar Zuzik
    Zuzik says:

    RadkoO nic nejde, ale to vaše „vydejchání“ mě pobavilo, tak jsem si prostě jen rýpla, nic ve zlém :-))

  16. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    9Nešlo mi to tady odeslat, ale já jsem jen uživatel, tak chyba bude na mé straně. Vyřešila jsem to tak, že jsem Vám poslala email

  17. 8Co to znamená „ne a ne a ne“? Nepodařilo se vám ho odeslat na mou adresu, jak píšu v bodě 1) pravidel?BTW: Jana na Oáze vyslovuje domněnku, že možnost přispívat na můj blog je vyhražena pouze někomu. Takové konstatování mi přijde poněkud nefér a účelové, ale komentovat to už nebudu – Na Oáze mám propadlé vízum a názor místního osazenstva na diskusi se mnou byl taky vyjádřen dost jasně. Takže pro ty, kteří chápat chtějí, poukazuji tedy opět na bod 1) pravidel, kde se vyskytuje slovo „kdokoliv“. Nezáleží mi na tom, kdo bude psát, ale co.

  18. Avatar Jiřina1
    Jiřina1 says:

    Chtěla jsem vám napsat příspěvek a ono, ne a ne a ne

  19. laťkaO laťce nic nevím, ale i kdyby, nikde není psáno, že ji musíte přeskakovat. Já občas musím za laťku v rámci tréninku nebo třeba v lese za vyvrácenej strom – pak si já určuju, jestli přeskočím nebo podlezu. Nemám problém ohnout hřbet, když je to pro mě pohodlnější…

  20. Avatar Radka
    Radka says:

    5No jo, ale vy svýma výtvorama jste nastavil dost vysokou laťku:-( Témat bych měla hafo, ale literární talent chybí:-)

  21. Byl bych opravdu rád, kdybych si tu mohl s někým pokecat o zajímavých problémech. Udělat z toho výhradně místo, kde se potkávají lidi, kteří si chtějí nadávat a hádat se, to je zase zbytečný luxus. Koneckonců to není o mě a i kdyby bylo tak nevyháním nikoho, kdo mě přestal bavit (a nevadí mi, když to někdo udělá mně), ale zkuste tomu dát šanci.

  22. Avatar Radka
    Radka says:

    zuzikuSice mě překvapilo, že jste škodolibá, ale bohužel vám musím zkazit vaši radost. Z čeho jste prosím usoudila, že mě to vystrašilo?? Co by mě mělo vystrašit?

  23. pravidlaChci dát i ostatním možnost sem něco napsat jinak než do komentářů, ale nechci, abyste tuto možnost využívali/y pro řešení osobních sporů. Vaše příspěvky nemusí být kompatibilní s názory jiných, ale navzájem se kvůli tomu urážet není nutné.

  24. Avatar Zuzik
    Zuzik says:

    :-)))Gravere,moc se mi líbí ten výraz vyzvracet svou hřivnu, to jsem ještě neslyšela, ale velmi mě to pobavilo :-))A ještě něco : nebuďte individuální… pochopila jsem to dobře, že to myslíš v tom smyslu, že nemáme být konkrétně nechutně subjektivně sprostí ? Jinak by to byl problém, protože jsem tu jedna individuum vedle druhého :-))Ale moc jsi mě těmi pravidly pobavil :-))) dost dobré, hlavně se mi škodolibě líbí, jak to vystrašilo Radku :-)))

  25. Avatar Radka
    Radka says:

    Valím voči:-)Vy teda máte odvahu:-) Až to vydejchám, zkusím se zamyslet, mám-li co napsat:-)